blog B

Kokemuksia päiväkodista

Heidi Nikula
Pilke Soittajankangas / Ryhmä Pellavaiset

Leado on tuonut arkeemme selkeyttä, järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Se on toiminut pedagogisena työkaluna meille ryhmän aikuisille ja kannustaa lapsia monipuoliseen liikkumiseen. Olemme käyttäneet leadon taskustoja toiminnan suunnittelussa, sekä lasten osallistamisessa.

Leado on tuonut ryhmäämme myös mahdollisuuden monipuoliseen leikkiin ja kokemiseen draaman kautta. Käytössämme on muutaman kuukauden aikana ollut Leadon tanko missä lapset ovat päivittäin päässeet roikkumaan ja harjoittamaan kestävyyttä ja sinnikkyyttä. Lisäksi olemme käyttäneet nyrkkeilysäkkiä, renkaita ja patjoja jotka on tuonut lisä turvallisuutta lasten harjoituksiin ja mahdollistaa myös pienempien lasten omatoimisen harjoittelun Leadossa. Olemme päässeet tutustuman draamaan Leadon avulla ja käyttäneet nukketeatteri kangasta ja nukkeja. Tämä on ollut lapsille hyvin mieluista ja on rohkaissut kaikkia lapsia itseilmaisuun omalla tasollaan. Lisäksi olemme tehneet pienen kurkistuksen varjoteatterin maailmaan.

Leadon mukana tuli myös tunne nallet jotka on ollut ryhmämme aktiivisessa käytössä viikoittain. Nallejen avulla olemme saaneet uudenlaisen mahdollisuuden käsitellä tunteita ja pettymyksiä erilaisten lasten kanssa. Nallejen kanssa on tutustuttu tunnistamaan erilaisia tunteita ja nämä myös toiminut mukana tunne lauluissa ja haastavimmissa “tunnemyrsky” tilanteissa. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat hyötyneet Leadon lukuisista mahdollisuuksista suuresti ja tämä onkin tuonut ryhmäämme selkeyttä ja sujuvuutta.

Olen saanut teiltä Leadon porukalta valtavasti tukea ja kannustusta uuden aloituksessa ja Leadon mukaan ottamisessa osaksi arkea ja oppimista. Koen että olette saatavilla ja mielellään haluatte auttaa tilanteesta riippumatta. Olen saanut ideoita ja materiaalia runsaasti pedagogisen toiminnan suunnitteluun ja arjen sujuvuuteen.

Lasten palautetta 4-5v:

–Leado on aivan parasta!
–Koska päästään taas Leadoon, en malta odottaa!
–Parasta Leadossa Nukketeatteri, pääsee esittämään omia satuja!
–Tykkään tunne nallejen kanssa pötkötellä, ne on pehmeitä.
–Hei, meille on tullut nyrkkeilysäkki, katsokaa!
–Meille on tullut nyrkkeilysäkki! Vähänkö siistiä!
–Aikuinen, mulla kiukuttaa. Saanko mennä Leadon majaan. Siellä saan olla yksin rauhassa.
–Äiti, äiti! Kato mitä me ollaan saatu! Mä meen heti jumppaamaan ja musta tulee vahva!

Vanhempien palautetta:

–Leadosta lapseni on tykännyt paljon, odottaa aamuisin että pääsee ensin  ystävän kanssa jumppaamaan.
–Lapsen kestävyys roikkumisessa selvästi lisääntynyt kun kotona ja päiväkodissa päivittäin mahdollisuus roikkumiseen tangolla tai renkaissa. 
–Kotona kerrottu että päiväkodissa samanlainen kahvakuula ja puntit kun äitillä kotona, hienoa! Monipuolista liikuntaa lapsille.
–Lapsilla mahdollisuus purkaa energiaa myös kesken päivää yksilöllisesti, mahtava mahdollisuus. Toivottavasti myös muissa ryhmissä samanlainen mahdollisuus.
–Vain hyvää palautetta Leadosta. Lapsi tykkää ja viihtyy päiväkodissa, joka päivä kertoo mitä uutta on oppinut.
–Lapseni purkaa energiaa nyrkkeilysäkillä, on toiminut.

Suullista palautetta saamme jatkuvasti ja asiakasperheet ovat olleet erittäin tyytyväisiä tähän mahdollisuuteen. Kokevat että tämä pilotointi on äärettömän hieno juttu ja kyselevät aktiivisesti miten käytämme Leadoa ryhmässä.

Työyhteisö on ottanut Leadon aktiiviseen käyttöön ja päivittäin työkavereita käy aloittamassa päivänsä roikkumalla tangolla tai renkaissa. Myös aikuisten kahvakuula on tuotu Leado alueelle, jolloin aikuinen voi esimerkkinä näyttää lapsille miten erilailla voi liikkua Leadossa ja sen lisäosia käyttäen. Tämä on lisännyt omalta osaltaan työhyvinvointia ja työssä jaksamista.

Suosittelen erittäin suurella sydämellä Leadoa muihinkin ryhmiin ja päiväkoteihin. Tämä on tuonut meidän työhömme lapsia osallistavaa näkökulmaa ja hyvinvointia monelta kantilta. Pedagoginen ote vahvistunut ja suunnitelmallisuus toiminnassa lisääntynyt.

Heidi Nikula
Pilke Soittajankangas/ Ryhmä Pellavaiset