Kokemuksia LeaDosta

LeaDon tyytyväisiä käyttäjiä löytyy niin päiväkodeista kun koulu- ja valmennusmaailmastakin.

Lue täältä opettajien ja kouluttajien kokemuksia modernista LEaaS- metodista, joka rakentaa polkuansa myös maailmalla.

LeaDo-opetusmetodi

LeaDo-opetusmetodi on syntynyt vuonna 2014 käytöshaasteisen luokan toiminnan kehittämiseksi. Muiden opettajien käyttöön metodi pääsi jo vuonna 2015.

Yksilöivä, kannustava, motivoiva ja liikunnallistava. Pedagoginen oppimisen ekosysteemi luokkahuoneessa tuomassa struktuuria ja tukea opetukseen ja koulutukseen.

Ensimmäiset LeaDo-opettajat

”LeaDo on inspiroiva, eriyttävä, omatoimisuuteen ohjaava monien mahdollisuuksien oppimiskeskus. LeaDo ohjaa oppilaita yksilölliseen ja yhteisölliseen selkeään ja järjestelmälliseen ops:n mukaiseen oppimispolkuun.

Oppilailla on helppo edetä itsenäisesti LeaDon avulla omaan tahtiinsa. LeaDo antaa opettajalle aikaa oppilaan yksilölliseen ohjaukseen. – ’Ope, minä olen tehnyt jo kaikki! Mitä minä nyt teen?’ Tällaiset alkuopetuksessa jatkuvasti toistuvat kysymykset jäävät LeaDon ansiosta pois. Oppilailla on selkeä toimintamalli ja ohjeistus LeaDon taskustoissa. Tämä tuo selkeän, innostavan ja motivoivan toimintavan luokkaan.”

Anu Sohlo & Jonna Kupsala | Opettajat | Hintan koulu

 

LeaDo minullekin!

”Aivotutkijana minun tavoitteeni on, että kasvatustieteessä, opetuksessa, koulutuksessa ja varhaiskasvatuksessa pystyttäisiin Suomessa hyödyntämään sitä tietoa, jota aivotutkimus tuottaa. Olen innostunut niistä uusista tutkimustuloksista, jotka osoittavat oppilaan oman aktiivisuuden lisäävän oppimista. Olen jo 1990-luvulta lähtien tutkinut musiikin käyttämistä oppimisen apuna: musiikin harrastaminen kehittää aivoja, musiikki sopii joissain oppimistilanteissa taustamusiikiksi lisäten oppimista, ja musiikki sopii myös oppimiseen nivoutuneeksi menetelmäksi vaikkapa luonnotiedeaineisiin. 

Oppilaan oma aktiivisuus näkyy myös liikunnallisena toimintana: liikunnallinen elämäntapa ylipäänsä edistää oppimista, ja toisaalta oppimiseen kuuluvana toimintana fyysisen aktiivisuuden avulla on mahdollista tehostaa oppimista.
Tutkijan painajainen on tämä: Löydämme hienoja tutkimustuloksia (”fyysinen aktiivisuus kehittää aivoja ja edistää oppimista”), kerromme tuloksista julkisuudessa, ja sitten meiltä tutkijoilta kysytään, miten tätä tulisi soveltaa koulun arjessa. ”En minä tiedä, kysykää opetuksen kehittäjiltä”, on ainut vastaus, jonka pystyn antamaan. Tutkin oppimista ja aivoja, ja olen riemuissani siitä, että pystymme tänä päivänä tekemään tutkimusta jopa koulujen tiloissa, mutta siitä huolimatta työmme on nimenomaan tutkimusta, ei opetusmenetelmien kehittämistä. Siksi on mahtavaa olla tutkijana nimenomaan Suomessa, sillä täällä paitsi kasvatustiede myös opetuksen kehittäminen on huipussaan. Meillä on suuri määrä innostuneita opetuksen ammattilaisia, jotka kehittävät ja testaavat jatkuvasti uusia tapoja käyttää tieteellistä tutkimustietoa hyväksi tavallisissa kouluissa, tavallisissa oppimistilanteissa.


LeaDo on mainio esimerkki tällaisesta kehittämistyöstä. Siinä yhdistyy monen tärkeän viimeaikaisen tutkimuksen tulokset sovellettuna arjessa toimivaan innovaatioon. Se auttaa eriyttämään opetusta, tukee oppilaan oman oppimisen suuntaamista, on käytännöllinen ratkaisu oppilaan fyysisen aktiivisuuden tukemiseen, opettaa oppilaille vireystilan hallintaa ja mahdollistaa oppilaan oman uteliaisuuden hyödyntämisen oppimisessa. Sanalla sanoen tämä on nykyaikaisinta mahdollista oppimista käytännössä. Haluaisin itsellenikin LeaDon!”

 

Minna Huotilainen | Aivotutkija

”Menetelmä sopisi ammatillisen toisen asteen opiskelun työkaluksi etenkin elinikäisen työ- ja toimintakyvyn edistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

LeaDolla luo ja tuo ammatillisen osaamisen kartuttamiseen:

Innostuksen elinikäiseen oppimiseen

Osallistavan toimintakulttuurin

Yritteliään työskentelymallin

Kuntoliikunnalla jaksamista työpäivään

Motivaation osaamisen kasvattamiseen

Tukea yksilöllisiin oppimispolkuihin.”

Merja Paloniemi | Koulutuspäällikkö, Oulun seudun ammattiopisto

Kiitos Lea!

”Pari vuotta sitten minulla oli hyvin, hyvin vilkas luokka opetettavana. Vaikka olin ollut opehommissa jo yli toistakymmentä vuotta, koin että vuosien kokemuksesta huolimatta kaipasin apua, miten ohjata paremmin luokan oppilaiden omaa oppimista ja toimintaa niin, että ihan jokaisen tekeminen luokassa etenee eikä osan kohdalla mene kokonaan vain toisten häritsemiseksi.

Tällöin apuun tuli, kuin taivaan lahjana Lea. Facebookissa vastaan tuli ilmoitus, jossa hän tarjoutui sparraamaan ja auttamaan kokemustensa perusteella jotakuta omien toiveiden mukaisesti. 

Etäyhteyksien avulla treffattiin 2x2h. Näiden tuntien ja keskusteluiden aikana sain monta loistavaa käytännön vinkkiä, mitä voisin juuri tämän ryhmäni kanssa kokeilla, mitä parannuksia luokassani voisin tehdä ja miten parhaiten pystyisin oppilaitani auttamaan ja tukemaan.

Sparraustuntien jälkeen oli luokassa innostunut ope ja saatuja uusia ideoita otettiin käyttöön. Ja kyllähän se niin on, että kun ope on intoa täynnä, siirtyy se innostus oppimiseen helpommin myös oppilaisiin ja homma alkaa luistamaan.

Vielä näin muutaman vuoden jälkeenkin, ovat silloin saadut ja hyväksi havaitut ideat käytössä nykyisen luokkani kanssa.

Kiitos Lea.”

 

Outi Vartila | Luokanopettaja | KM

”Vaikutuin OPS:n laaja-alaisten tavoitteiden integroinnista, pedagogiikan näkyväksi tekemisestä, helppokäyttöisyydestä, muunneltavuudesta ja lasten aidosta osallistamisesta omaan oppimiseensa. Kiitos!

Jukka- Pekka Anttinen | Luokanopettaja | Erityisopettaja | Helsinki

Vanhemmat kiittelee

”Kiitos kuluneesta kevätlukukaudesta!

Poikamme alhainen koulumotivaatio ja into opiskeluun lähti huimaan nousuun sinun saapumisesi myötä. On ollut ilo seurata tätä positiivista kehitystä kaikessa tekemisessä myös kotona. Jaksaa ja innostuu asioista ihan eri tavalla ja lähtenyt kouluun nyt mielellään. 

Myös yhteishengen parantuminen koulussa on näkynyt kasvaneena ja muuttuneena kaveripiirinä vapaa-ajalla. 

Kiitos myös avoimesta yhteydestä koulun ja kodin välisissä asioissa, sinun kanssasi on helppoa puhua ja ihanaa kuulla onnistumisista kouluarjessa ja nähdä kuinka siellä päivät menevät videoiden muodossa (Huom! Huoltaja tarkoittaa tässä opettajan kuvaamia videoita luokan toiminnasta). Tällaista toimintaa en ole ikinä aiemmin kohdannut opettajien osalta ja siitä saisi muutkin ottaa opikseen. 

Olet tuonut myös meidät vanhemmat tutuiksi ja lähemmäksi toisiamme. Super paljon kiitoksia sinulle upeasta työstä, mitä olet lastemme eteen tehnyt 

❤️ Toivottavasti saamme pitää sinut myös ensi vuonna!” 

LeaDo-sovellus

LeaDo-sovellus on ensimmäinen opetuksen tueksi ja oppimisen iloksi vuonna 2020 julkaistu opetustyökalu sovellusmuodossa.

LeaDo-sovellus yhdistää metodin, tehtävien kokoamisen ja luomisen yhdeksi digitaaliseksi työkalupakiksi, joka toimii monipuolisesti eri alustoilla, liikkeellä tai paikalla ollessanne.

Hanki LeaDo-sovellus

”Olemme käyttäneet LeaDota opettajien koulutuksessa esimerkkinä työkalusta, joka mahdollistaa opetuksen selkeyttämisen ja monikanavaisen opetuksen liikunnassa ja toiminnallisessa oppimisessa. Selkeyttäminen ja kuvakortit hyödyttävät erityisesti oppimisessaan tukea tarvitsevia oppilaita, mutta mahdollistavat eriyttämisen myös ylöspäin.”

 

Terhi Huovinen | Lehtori, LitT | Senior Lecturer, Ph.D. Liikuntatietellinen tiedekunta | Faculty of Sport and Health Sciences

”Perehdyin verkkoselaimella helposti ja kätevästi toimivaan LeaDo-järjestelmään. Se on opetussuunnitelmalähtöiseseti organisoitu selkeä, monipuolienen ja näppäräkäyttöinen kokonaisuus.

LeaDo on erinomainen työväline luoda jokaiselle oppilaalle, oppilasparille- ja ryhmälle sopivat tehtävät ja toiminta. LeaDo lisää merkittävästi oppilaiden toimijuutta ja osallisuutta omassa oppimisessa.”

 

Anne Sovelius | Fysioterapeutti | KM | Erityispedagogi | Opinto-ohjaaja

LeaDo-koulutus

”Kiitokset! Aivot alkoi heti raksuttaa ideoita, kuinka hyödyntää tätä eri ikäisten oppijoiden kanssa.”

Opettaja, eskari + 7-9lk

”Vetovoimainen esitys herätti monia kysymyksiä luokkatilan liikkuvuudesta, eriyttämisestä ja itseohjautuvuuden lisäämisestä.
Kiitos!”

Esikoulun opettaja

”Hyviä vinkkejä ja uusia ideoita työhön.”

Eskariopettaja

LeaDo toimii myös päiväkodeissa